Кадіївський педагогічний коледж



28 жовтня - День визволення України від німецько – фашистських загарбників

Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від німецько – фашистських загарбників. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. Битва за визволення України тривала 680 діб та входить до ряду найбільш вирішальних операцій у німецько-радянській війні, ставши найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацизмом.

З метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні викладач суспільних дисциплін разом із здобувачами освіти 31 групи спеціальності 012 Дошкільна освіта організував і провів історично-просвітницький захід, під час якого всі мали можливість поринути у ті часи та події, які ми не маємо права забувати, заради процвітання України та її мирного майбутнього! Здобувачі освіти наголосили про основні історичні події війни того часу, найжахливішої трагедії людства, яка забрала мільйони людських життів, про героїчну мужність українського народу, який відстояв та відстоює нині честь і незалежність Батьківщини. Під час заходу було використано інформаційні матеріали до Дня визволення України від фашистських загарбників, а саме:

- матеріали спецпроєкту Українського інституту національної пам’яті «Українська Друга світова. 1939-1945»;

- методичні розробки, підготовлені працівниками Донецького ОБЛІППО до Днів пам’яті та примирення, перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, зокрема сценарій класної години «А мак цвіте! Внесок українців у перемогу Антигітлерівської коаліції над нацизмом;

- а також презентації, створені здобувачами освіти.

Підсумком історично-просвітницького заходу став вислів: «Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Пам’ятаймо наше минуле і разом і думаймо про майбутнє!»

Тож нехай зараз нас усіх єднає любов до України та до рідного краю, а безсмертний подвиг творців перемоги надихає на добрі справи в ім’я нашої держави! Усім нам – миру, добра, взаєморозуміння. Мирне небо – наша спільна мета!
















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016