Кадіївський педагогічний коледж



28 вересня - онлайн-захід «Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського»

«Людина народжується на світ не для

того, щоб зникнути безвісною

пилинкою. Людина народжується, щоб

залишити по собі слід вічний».

«Несу любов до дитини через все

життя...»

В. Сухомлинський

Василь Олександрович Сухомлинський – могутня постать в педагогіці та літературі. За фахом філолог, вчитель за професією він створив методику навчання, яку сьогодні активно впроваджують вчителі різних закладів освіти в свою педагогічну діяльність. Педагог вважав, що перед кожною дитиною, навіть найважчою, вчитель повинен відкрити ті сфери, де вона зможе досягти своєї вершини, сформувати свою людську гідність, свою душу. Спадщина Василя Сухомлинського пронизана ідеями гуманізму, людяності й доброчинності. Він вчив осягати суть добра й зла, честі й безчестя, вміти ставити себе на місце іншої людини й відчувати її емоційний стан. Педагог переконливо стверджував, що виховання гуманізму, людяності відбувається через творення людям добра.

28 вересня з нагоди 105-ї річниці від Дня народження В.О. Сухомлинського в нашому педагогічному фаховому коледжі головою циклової комісії соціально – педагогічних дисциплін для здобувачів освіти всіх курсів було проведено онлайн-захід «Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського».

Молоді була надана можливість ознайомитись з життєвим та творчим шляхом видатного педагога-гуманіста, запропоновано здійснити подорож до Педагогічно-меморіального онлайн-музею В.О. Сухомлинського, переглянути та прочитати розділи його найвідоміших творів, видань, рекомендовано написати твори-роздуми за темою «Педагогічна та творча діяльність Василя Сухомлинського.

Учасниками заходу було визначено, що у педагогічний спадщині видатного вчителя-гуманіста розглянуто проблеми та нові підходи до змісту освіти, мотивів пізнавальної діяльності, творчого підходу до теорії та практики виховання, методики навчання, контролю та керуванню освітнім процесом. Здобувачі освіти відзначили особливий феномен оповідань та казок Василя Сухомлинського, їх вплив на розумовий розвиток, моральні та естетичні почуття дітей дошкільного віку.

Онлайн-захід сприяв поглибленню знань молоді про творчу діяльність видатного педагога В.О. Сухомлинського, що засвідчено в наданих фото-звітах учасників заходу.

Корисні тематичні посилання

1.Віодеоогляд:

© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016