Кадіївський педагогічний коледж



27 жовтня – Радіодиктант національної єдності 2023

Українська мова — стародавня, милозвучна та співуча, вона ніби людина, сповнена гордості та гідності. Якими тільки епітетами її не називають: чарівна, гарна, барвиста, яскрава, калинова, солов’їна, волошкова, барвінкова, чудова тощо. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас українська мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість. Це наша гордість, найбільше багатство українського народу, його душа – безсмертна та неоціненна.

Вже стало доброю традицією в нашому педагогічному закладі фахової передвищої освіти долучатися до національного заходу, присвяченого Дню української писемності та мови.

27 жовтня весь колектив ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» долучився до Радіодиктанту національної єдності. Авторкою радіодиктанту-2023 стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту — «Дороги України». Актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш», прочитав текст радіодиктанту.

Відзначення Дня української писемності та мови згуртовує не тільки колектив нашого педагогічного закладу фахової передвищої освіти, а й всіх українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.

Радіодиктант національної єдності - це повага до української культури, можливість долучитися до спільної дії, яка об`єднала українців зі всього світу.

































© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016