Кадіївський педагогічний коледж



27 січня – Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

27 січня – історична пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7).

«Голокост, що призвів до винищування однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших меншин, буде завжди служити всім народам застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість», — йдеться в резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

Ініціаторами ухвалення документа виступили Ізраїль, Канада, Австралія, Росія і США, а їх співавторами – ще понад 90 держав. Уперше Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначили в усьому світі у 2006 році. Проте деякі країни відзначали цей день і раніше.

З нагоди Дня пам'яті жертв Голокосту та метою розвитку у молоді емпатійних якостей – здібностей до співчуття та співпереживання; формування розуміння того, що мир, життя та злагода людей – найвищі цінності на землі; виховання почуття гідності й терпимості, активної громадянської позиції на основі визнання прав і свобод людини у ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було проведено онлайн – години та акція «Свіча пам’яті про Голокост не згасне» по вшануванню пам'яті загиблих.

Без знань і розуміння минулого сьогодні не можна повноцінно жити у вільному суспільстві та будувати щасливе майбутнє. Зберігаючи пам'ять про Голокост студентською радою коледжу створено презентацію, що висвітлює історичні факти, події та наслідки тієї жахливої трагедії. Пам'ятати правду важливо для кожного з нас, щоб світ більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії.


















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016