Кадіївський педагогічний коледж



26 жовтня – літературно-музична сторінка «Мова – серце України!»

Українська мова — одна з найбагатших та наймелодійніших мов світу. Водночас вона є і однією з найдавніших мов на нашому континенті.

Свято української писемності та мови було встановлено Указом Президента України від 6-го листопаду 1997-го № 1241/97 та відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського, №455/2023 від 28 липня 2023 року, День української писемності та мови в цьому році відзначається 27 жовтня.

Напередодні святкування Дня української писемності та мови, 26 жовтня, з метою вшанування святкового дня та виховання любові й поваги до рідної мови студентська рада ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» розробила та оформила для освітян тематичну літературно-музичну сторінку «Мова – серце України!». Українське слово сьогодення набуває особливого значення, воно є символом єднання українців, готових відстоювати територіальну цілісність і незалежність своєї держави, обороняти її від ворогів та розбудовувати задля щасливого життя майбутніх поколінь. З літературно-музичних композицій учасники освітнього процесу коледжу вкотре переконалися, що мова – це не просто засіб людського спілкування. Це невичерпне джерело, духовний скарб української нації, її генетичний код. Збережемо рідну мову в усій її чудовій красі для себе та наступних поколінь!

ВІТАЄМО ВСІХ ЗІ СВЯТОМ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ!























© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016