Кадіївський педагогічний коледж



26 квітня - Міжнародний день пам’яті Чорнобильської трагедії


Сьогодні, 26 квітня, увесь світ відзначає Міжнародний день пам’яті Чорнобильської трагедії та жертв радіаційних аварій та катастроф.

Відповідно до листа МОН України про відзначення 37-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС та з метою формування історичної свідомості українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення та вшанування пам’яті жертв аварії на Чорнобильській АЕС в рамках вивчення дисципліни Історія України на освітньому порталі Moodl здобувачі освіти 2 курсу, 21 групи спеціальності 012 Дошкільна освіта взяли активну участь в тематичному семінарі «Чорнобильська катастрофа та її наслідки». Відповідно до запропонованого плану семінару були розміщені матеріали про страшну катастрофу, що змушують замислитися про жахливі наслідки 37-річної давнини. Студенти мали можливість передивитись відеофільми про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства та поділилися цікавими світлинами й особистими малюнками, які можна використати в роботі з дітьми в закладі дошкільної освіти. Активність студентів Засядьвовк В., Оляницької Л., Чорної Т. свідчить не тільки про їх обізнаність про цю трагедію, яка не має минулого часу, але й визначає їх професійну готовність до здійснення навчання і виховання дітей дошкільного віку.

Отже, за результатами семінару створили презентацію і дійшли висновку, що Чорнобильська трагедія не має минулого часу і дуже важливо пам’ятати всіх, хто боровся з наслідками аварії, усіх, чиє життя забрав Чорнобиль, нікому не можна дозволити знехтувати пам’яттю про цю катастрофу, про її жертв, про героїв, які віддали життя в боротьбі з нею.








© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016