Кадіївський педагогічний коледж



25 жовтня 2023 року - Національний тест з медіаграмотності

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкують у всьому світі 23 — 29 жовтня. У 2022 році це була перша ініціатива в Україні, яка мала на меті об’єднати українців навколо теми медіаграмотності.

Пройти тест могли всі охочі. Тест відбувся 25 жовтня (середа) на платформі Typeform.

Платформа для проходження тесту була відкрита чотири рази на день протягом 45 хвилин. Початок — о 10:00, 13:00, 17:00, 21:00. Пройти тест можна лише 1 раз, після проходження тесту учасникам автоматично висвітиться результат, а правильні відповіді будуть опубліковані 26 жовтня на сайті Фільтра.

Наші здобувачі освіти теж спробували свої сили в тесті – хтось має рівень початківця, хтось майже гуру. Але можливо підтягнути свої знання та пройти онлайн-курс на платформі дистанційного навчання та стати гуру медіаграмотності https://prometheus.org.ua/course/course-v1:Prometheus+MEDIA_L101+2022_T3 .

Пройти тест могли всі охочі. Тест відбувся 25 жовтня (середа) на платформі Typeform. Посилання на платформу для проходження тесту.

Національний тест з медіаграмотності організований національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики, який реалізується за підтримки ПРООН та фінансування уряду Японії, разом із програмою USAID «Мріємо та діємо», що впроваджується IREX, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», що виконується IREX за підтримки Посольства США в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.














© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016