Кадіївський педагогічний коледж



24 лютого – День Незламності

Сьогодні, 24 лютого, виповнюється 2 роки (730 днів) від початку злочинного повномасштабного вторгнення росії в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку москва розпочала проти України 10 років тому з окупації Криму у 2014 році.

Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Своєю збройною агресією росія розв’язала першу в XXI столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової безпеки, встановлену після Другої світової війни.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України, користуючись інформаційними матеріалами Українського інституту Національної пам’яті від 12.02.2024 № 397/2.1-06-24 до 10-річчя від початку російсько-української війни та опублікованими 06.02.2024 методичними рекомендаціями вшанування пам’яті жертв та учасників російсько-української війни, викладач історії України коледжу організував і провів низку заходів до цієї події.

Здобувачі освіти стали відвідувачами платформи Віртуального музею російської агресії з метою детального вивчення історії спротиву окупації.

Великий інтерес викликав перегляд документальних фільмів про війну в Україні «Колона», «Битва за Київ», «Замінована». Учасники освітнього процесу отримали хвилюючі враження від переглянутого та поділилися ними один з одним.

Під час інформаційно-просвітницького семінару у межах вивчення освітнього компоненту Історія України студенти 2 курсів спеціальностей Дошкільна освіта, Соціальна робота використовували Інформаційні матеріали до 10-ої річниці від початку російсько-української війни Українського інституту національної пам’яті. Дійшли висновку про страшне лихо, яким для українців стала війна, і що факти, документи, репортажі - це жива історія, свідками якої є ми всі. Лише переймаючись інтересами, прагненнями, потребами, ідеалами свого народу, людина стає діяльним творцем своєї долі та долі Батьківщини. Про це маємо зберегти пам’ять.












© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016