Кадіївський педагогічний коледж



21 листопада – Усесвітній День Гідності 19-та річниця Помаранчевої революції та 10-та річниця Революції Гідності в Україні

З 21 листопада до 10 грудня Україна удевʼяте долучиться до Усесвітнього Дня Гідності (Global Dignity Day) – незалежного, соціального, політично й релігійно нейтрального міжнародного проєкту, мета якого — подвигати молодь керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях.

День Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії та приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Свято затверджене указом п’ятого президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року «Про День Гідності і Свободи». Згідно із указом, метою запровадження пам’ятної дати стало утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії, збереження та донесення до сучасного й майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття.

21 листопада закликає всіх громадян нашої держави до осмислення своєї ролі у суспільстві та активної участі у формуванні майбутнього країни. День Гідності та Свободи в Україні – це день, коли українці відзначають свою незламну волю, готовність боротися за краще майбутнє своєї країни та наполегливість у досягненні свободи та справедливості.

Для кожного українця слова Революція Гідності, Євромайдан – це щемливий спогад про ті дні, коли звичайні люди різного віку, без зброї, з тим, що було в хаті, вийшли на мирний протест. Україна вже заплатила високу ціну за те, що обрала свободу. З вини російського агресора на сьогодні також втрачено тисячі українців, які загинули обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність України.

З нагоди відзначення 19-ї річниці Помаранчевої революції та 10-ї річниці Революції Гідності колектив нашого педагогічного фахового коледжу долучився до заходів під гаслом «Заряджені гідністю та жагою свободи!». Напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи члени студентської ради побувати у місцях ключових подій в центрі столиці України – Києві. З інформаційних стендів і мікроісторичних експонатів вони самостійно ознайомилися зі знаковими подіями зими 2013–2014 років. На Майдані Незалежності та інших місцях-локаціях молодь коледжу вшанували пам'ять тих, хто пожертвував і продовжує жертвувати своїм життям за незалежність країни, її мир та спокій.




З метою вшанування патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року й сьогодення стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів Української держави та її європейського вибору, колектив коледжу долучився до флешмобу #Бути_Гідним, пов’язавши євромайданівську стрічку з прапорами України та ЄС і поділилися фотографіями під цим тегом у соцмережах.















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016