Кадіївський педагогічний коледж



В Україні пройшов 2-й етап Тижня безпеки дорожнього руху

У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН, з 13 по 19 листопада 2023 року в Україні проходив 2-й етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху, покликаний привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання. Заплановані заходи Тижня стосувались також актуальних питань безпеки на транспорті в умовах воєнного стану.

Проведення 2-го етапу Тижня безпеки дорожнього руху було розпочато з Круглого столу, який пройшов 13 листопада.



Учасники круглого-столу фахівці сфери транспорту та інфраструктури, національної поліції обговорили ситуацію з безпекою дорожнього руху в Україні, законодавчі ініціативи та зміни, що стосуються правил дорожнього руху, освітні програми для юних учасників руху.

Детально ознайомитись з програмою 2-го етапу всеукраїнського Тижня БДР можна було з наступних джерел: сайт організатора: https://medtransvp.com.ua/

YouTube-канал «Безпечнакраїна»:

Facebook: https://www.facebook.com/tbdrua/

Під час проходження Тижня БДР здобувачі освіти нашого педагогічного фахового коледжу також прийняли активну участь в проведенні різноманітних заходів, які сприяють поглибленню знань правил безпеки дорожнього руху, дорожніх знаків.

15-16 листопада кураторами груп зі здобувачами освіти I-III курсів спеціальностей 012 Дошкільна освіта, 231Соціальна робота було проведено ряд заходів з питань повторення правил дорожнього руху у формі бесід, вікторин, конкурсів, квестів.

17 листопада здобувачі освіти приєдналися до проведення Единого національного онлайн-уроку «Безпечна дорога додому» в рамках національного проєкту « Безпечна країна».

Протягом тижня здобувачі освіти під час проходження практики активно проводили роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил дорожнього руху серед учнів загальноосвітніх шкіл, вихованців закладів дошкільної освіти, соціальних установ:

Чадій Лариса студентка групи 101СР та Шумакова Поліна 11СР провели вікторину зі знання правил дорожнього руху





У закладах дошкільної освіти студентками груп 31 ДО Оляницькою Людмилою та 101 ДО Гобронідзе Світланою були проведені з дітьми цікаві заходи у формі гри.







Яблуненко Юлія здобувачка освіти 21 групи спеціальності Соціальна робота організувала з учнями початкової школи онлайн та офлайн зустрічі з правил дорожнього руху.








Здобувачка освіти 11 групи Соціальна робота Поліна Шумакова приймала участь в інтенсиві «Наш друг-дорожній рух» на освітній платформі «Всеосвіта», за що отримала сертифікат.




Протягом Тижня інженером з охорони праці Савостьонок О.П., були проведені інструктажі зі здобувачами освіти, викладачами та співробітниками щодо дотримання вимог Правил дорожнього руху.

Проведення Тижня ДБР показало, що здобувачі освіти на достатньому рівні знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі. На педагогічній практиці вміло, доступно можуть передавати свої знання дітям в закладах дошкільної освіти, учням ЗОШ та соціальних установ. Тиждень БДР сприяв поглибленню знань Правил дорожнього руху серед дітей та молоді.







© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016