Кадіївський педагогічний коледж



20 квітня - Чорнобиль. Сум. Біль…

20 квітня працівники коледжу спільно зі студентами та співробітниками Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» відвідали Національний музей «Чорнобиль» у місті Київ. Екскурсія відбулась на запрошення Лубенської міської громадської організації інвалідів «Ветерани Чорнобиля».

26 квітня 2023 року виповнилося 37 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції розділила наше життя на до і після, а назва мало кому відомого до тієї пори українського містечка перетворилася на синонім трагедії всесвітнього масштабу. Трагедії, наслідки якої остаточно не подолані й до сьогодні. Вона назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на сотні років зробила непридатними для постійного проживання людини понад 2,5 тисячі квадратних кілометрів території нашої держави. Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей та за економічними збитками.

Щиро дякуємо адміністрації та профспілковій організації університету, організаторам поїздки, за змогу відвідати музей і отримати надзвичайні враження та емоції, які закарбуються в нашій пам'яті на все життя.

Дякуємо Ірині Маслюк, нашому чудовому екскурсоводу музею «Чорнобиль»!













© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016