Кадіївський педагогічний коледж



14 БЕРЕЗНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

З нагоди відзначення Дня українського добровольця 14 березня 2024 року в коледжі пройшов інформаційно-історичний онлайн-захід «Мужність – Героїзм– Пам`ять». Студенти в котрий раз «перегорнули сторінки» з історії людей, які за покликом власного серця стали на захист рідної країни.

Таке явище як «феномен добровольця» з давніх часів притаманне українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька Січ – воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. Козаки століттями боронили Україну, захищаючи її від загарбників та ворогів.

Є приклад і в новітній історії України – це Революція Гідності та військові операції на сході України. В ті безрадісні дні звичайні українці, прості робочі, учні кинули свої справи, роботу, навчання та вийшли на головний Майдан країни, щоб висловити свій протест проти антидержавної політики тодішнього керівництва країни.

Свято на честь українських добровольців установлено 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Студентам було запропоновано переглянути документальні фільми «Українські добровольці», «93: бій за Україну» за посиланнями:










© ВП «Кадіївський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка», 2016