Кадіївський педагогічний коледж



14 лютого – День всіх закоханих (День Святого Валентина)

Любов є найбільшою рушійною силою у всьому світі, це фундамент здорових відносин і запорука успіху, унікальне почуття і стан душі. Справжня любов випробовується роками та самопожертвою, довготерпить і милосердствує, не заздрить і не величається, не надимається і не поводиться нечемно, не дратується і не думає лихого, не радіє з неправди, а поспішає сорадоватись істині; любов покриває всі гріхи і всьому вірить, не втрачає надії і все переносить; «Любов ніколи не перестає, хоча і пророцтва припиняться, і мови замовкнуть, і знання скасується.» - так сказано про кохання зі Святого Письма.

День всіх закоханих (День Святого Валентина) – щорічно відзначають 14 лютого на згадування християнського священика Святого Валентина, який жив, за легендою, за часів імператора Клавдія II Готського (III століття від Різдва Христова) й поруч з основним покликанням займався природничими науками та медициною.

Закоханий священик перед смертю написав дівчинці освідчення в коханні – «валентинку», яку підписав «Твій Валентин». Прочитано листа було вже після страти священика, імператор Клавдій наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого 269 року. Після смерті Валентина Юлія прочитала «валентинку», прозріла та стала красунею.

Створення першої «валентинки» приписують герцогу Орлеанському. У 1415 році він сидів у в'язниці й таким чином, можливо, боровся з нудьгою, пишучи любовні послання своїй дружині. Найбільш поширено «валентинки» стали дарувати коханим у ХVІІІ столітті.

Щороку 14 лютого молоді люди, що мають пару, дарують своїм половинкам різноманітні подарунки: «валентинки», солодощі, виготовлені в «серцевій» формі або які зображують фігурки Купідона, з римської міфології – божество кохання, м'які іграшки та сувеніри.

З нагоди відзначення Дня всіх закоханих у ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» за ініціативою студентської ради було організовано та проведено святковий фотофлешмоб вітальних листівок та привітань «З Днем всіх закоханих» у дистанційному форматі. Здобувачі освіти привітали один одного святковими «валентинками».

Вітаємо весь колектив нашого педагогічного фахового коледжу з романтичним святом – Днем всіх закоханих! Нехай протягом всього життя вас супроводжує світле, ніжне, ласкаве, тепле та щире почуття любові! Бажаємо безмежного щастя, вічного кохання, здійснення спільних мрій, затишку та тепла вашому дому! Даруйте один одному усмішки і ніжність, радість і чарівність спілкування, незабутні емоції кохання!





















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016