Кадіївський педагогічний коледж



До 100-річчя від дня народження Михайла Івановича Сікорського – онлайн-захід «Стежками дивовижної України»

Михайло Іванович Сікорський – це знакове прізвище, найвидатніший музеєтворець нашої держави, це видатна постать в історії не тільки Переяслава, а й всій нашій країни. Історик, культуролог, Заслужений працівник культури України, Герой України М.І. Сікорський був почесним генеральним директором Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». Його музеї просто неба – це потужний фундамент з виховної роботи серед молоді, в якому синтезовано наукові, культурно-освітні, мистецькі, естетичні, духовні ініціативи.

В складні часи сьогодення Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» продовжує свою історико-просвітницьку, культурно-освітню та наукову діяльність. На його базі проводяться різноманітні заходи: науково-практичні конференції та форуми, концерти та фестивалі колективів народної творчості, майстер-класи та виставки, квести та розваги для дітей військовослужбовців ЗСУ, екскурсії та презентації монографій; працюють художньо-творчі майстерні; знімаються фільми за історичними сюжетами.

13 жовтня, до 100-річчя від дня народження Героя України Михайла Івановича Сікорського (13.10.1923 – 27.09.2011), в ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ЗД «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було проведено онлайн-захід «Стежками дивовижної України». Здобувачі освіти із запропонованих відеоматеріалів, презентації студентської ради коледжу ознайомились з феноменальною діяльністю М.І. Сікорського, здійснили віртуальні подорожі до одного з найкращих та найвідоміших музейних комплексів України НІЕЗ «Переяслав». Учасники заходу відзначили значний внесок Сікорського у збереження історичної пам’яті свого народу, дивовижної України. Молодь коледжу висловила бажання відвідати музейний комплекс з метою поглиблення історико-культурологічних знань, розуміння найвищих ідей українського суспільства, отримання яскравих вражень, позитивних емоцій, а також просто з нагоди активного відпочинку.

Тематичні посилання для відеопереглядів:


  • www.youtube.com/watch?v=AweWN6GMdAw

  • www.youtube.com/watch?v=jAN1ce4X1mk

  • www.youtube.com/watch?v=uhd6opCOoGY

  • www.youtube.com/watch?v=Zk4Cs3dqIUc














  • © ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016