Кадіївський педагогічний коледж



Тиждень європейської інтеграції «Вікно в Європу» (11-16 березня 2024)

Європейська інтеграція України – це процес зближення України з Європейським Союзом як на рівні законів, так і на рівні правил та звичаїв, що існують у суспільстві. Це є вибором українського народу, підтвердженим Революцією Гідності та закріпленим в Конституції України.

Згідно схваленої Стратегії комунікації з питань європейської інтеграції у ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було затверджено план заходів та засобів його реалізації.

Відповідно плану з 11 по 16 березня в нашому педагогічному фаховому коледжі пройшов тиждень європейської інтеграції «Вікно в Європу». На онлайн-заняттях, виховних годинах, бесідах та запланованих заходах здобувачі освіти поглибили знання про Європейський Союз та його цінності, дізналися, що євроінтеграція – це процес впровадження європейських норм в українське законодавство, шлях до нових стандартів. Таке впровадження має забезпечити: стабільну економіку, правову державу, чисте довкілля, якість харчових продуктів, соціальну захищеність громадян, високий рівень життя та відсутність корупції. Це єдиний економічний, соціальний та гуманітарний простір, де відмовилися від кордонів та зайвих умовностей задля вільного переміщення товарів, людей, послуг і капіталів, необмеженого обміну інформацією, культурними та науковими надбаннями.

Здобувачі освіти відзначили, що в умовах сьогодення Європейський Союз та його міжнародні партнери одностайно засуджують агресію росії проти України. Країни ЄС допомагали та продовжують надавати потужну підтримку та допомогу Україні як військову, так і політичну, фінансову, гуманітарну, продовжують запроваджувати жорсткі санкції проти росії.

Колектив нашого педагогічного фахового коледжу дуже вдячні країнам ЄС за підтримку та допомогу нашої держави у вирішальний для України час! Тільки разом ми зможемо вийти з цієї страшної російської агресії переможцями!

На заняття та під час бесід куратори академічних груп знайомили здобувачів освіти з історією становлення відносин Україна-Європейський Союз, було обговорено значення отримання Україною статусу кандидата у члени Європейського Союзу від 23 червня 2022 року. Молодь протягом тижня вивчала питання європейської інтеграції з інформаційних матеріалів на сторінках мережі Інтернет за рекомендованими посиланнями:

https://eu-ua.kmu.gov.ua/integration/;

https://ru.wikipedia.org/wiki/Европейский_союз

Так сталося в житті нашого колективу, що з лютого 2022 року більшість з нас стали вимушеними мандрівниками Україною та країнами ЄС. Саме тому, запропонований фотокруїз «Подорожуємо країнами Європейського Союзу» викликав у здобувачів освіти коледжу захоплюючий інтерес. Подорожі країнами Європейського Союзу залишили у них незабутні враження, чудові емоції, що відображено у представлених фотографіях.

Курс на європейську інтеграцію є природним наслідком здобуття Україною незалежності. Його витоки — в історії нашого народу й усвідомленні права жити в демократичній, мирній, економічно розвинутій, соціально орієнтованій країні. Відповідно цієї мети здобувачі освіти долучилися до виставки творчих буклетів «Євроінтеграція - шлях у майбутнє». У своїх творчих роботах молодь довела, що євроінтеграція спрямована на практичні речі, які ведуть до покращення життя українців, веде до успіхів, до Миру!

























© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016