Кадіївський педагогічний коледж



10 листопада – Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку Науково-інформаційна сторінка

Щорічно 10 листопада в усьому світі відзначають Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development).

У 2001 році на Всесвітній науковій конференції, яка проходила в Будапешті, делегати виступили з пропозицією внести відповідне свято у світовій календар. Організація ЮНЕСКО, під патронатом якої й проходила та конференція, затвердила таке рішення, створивши нове свято - Всесвітній день науки. У глобальному масштабі цей День вперше був відзначений 10 листопада 2002 року і відтоді широко відзначається у всьому світі.

Сьогодні наука відіграє одну з найголовніших ролей у світі. Її розвиток, нові технології та винаходи покращують життя людей. Цей день наголошує на важливості та актуальності науки в нашому щоденному житті, пов’язуючи науку з суспільством в ім’я миру та розвитку.

Сучасну науку не можна відокремити від якісної освіти, яка є фундаментом успішного розвитку української нації. Вона допомагає вдосконалити знання та глибше розуміти все те, що відбувається навколо.

Викладачі та здобувачі освіти нашого педагогічного фахового коледжу в цьому навчальному році активно долучаються до різноманітних наукових заходів та форумів за різними напрямками, примножуючи свої науково-методичні знання та компетентності. Всі учасники отримують сертифікати.

В рамках Всесвітнього дня науки учасники освітнього процесу нашого закладу фахової передвищої освіти долучилися до наступних науково-методичних заходів:


  • V Всеукраїнський відкритий науково-практичний онлайн-форум «Інноваційні трансформації в сучасній освіті: виклики, реалії, стратегії»;

  • Семінари:

    - семінар-практикум «Ключі до успіху» для педагогічних працівників;

    - семінар з розвитку фізичного виховання та спорту серед здобувачів освіти у 2023-2023 навчальному році.


  • Вебінари:

    - «Вивчення природничих наук з ПЗ Roqed Science», проведеного Компанією B2B solutions;

    - «Підібрати видання для публікації та не помилитися з вибором»;

    - Всеукраїнський науково-практичний вебінар «Технології професійного розвитку педагогічних працівників фахових коледжів»;

    - Вебінар «Сайт «Гаразд» – ваш персональний пошуковик з фінансової грамотності.

  • Курс онлайн-освіти EdEra «Цифровий учитель». В жовтні здобувачі освіти 1 курсу нашого коледжу разом з викладачкою інформатики долучились до онлайн - трансляції Всеукраїнського уроку єдності, який реалізовувався національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільним Мовленням за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії.

  • В рамках Глобального тижня медіаграмотності на платформі Typeform наші здобувачі освіти спробували свої сили в Національному тесті з медіаграмотності, організованого національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики.

    З 24 жовтня по 2 листопада викладачі та студенти коледжу брали участь у тренінгах, які проводила громадська організація «Дівчата» за сприяння Міністерства освіти і науки України на Національній платформі можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay» «Психологічна підтримка учнів у кризових ситуаціях під час війни» та набули нових знань та інструментів для надання своєчасної психосоціальної підтримки здобувачам освіти та їхнім родинам у кризових ситуаціях під час війни.

    Всі ці заходи надають можливість викладачам обмінюватись науковими знаннями, а здобувачам освіти набувати знань та досвіду.

    Вітаємо з Всесвітнім днем науки всіх науковців, викладачів, здобувачів освіти! Зичимо нових досягнень в ім`я миру та розвитку!






© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016