Кадіївський педагогічний коледж



Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?»

З початком повномасштабної війни практично все населення України живе в постійному стресі, переживає тривогу за своє життя та життя своїх близьких, не відчуває себе у безпеці, що в цілому має негативний вплив на психічне здоров’я.

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської Міністерство освіти і науки України впроваджує та реалізує проєкт «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти», що має на меті допомогти українцям знайти джерело сили. Джерело внутрішнє, в собі, принаймні, на рівні усвідомлення і визнання власного психічного стану і хоча би приблизної оцінки ступеня його «кризовості». Саме з цього приводу, за дорученням адміністрації викладачка психологічних дисциплін ознайомилась з інформативними листами щодо реалізації проєкту Міністерства освіти і науки України «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти», графіком проведенням циклу тренінгів для практичних психологів і педагогічних працівників закладів освіти та Всеукраїнською програмою ментального здоров’я, яка має просту життєву назву «Ти як?». Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує Міністерство охорони здоров’я України. Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Піклування про ментальне здоров'я має стати звичною відповідальністю кожного, а дізнатися більше можна за посиланнями:

howareu.com Ментальне здоров'я (психічне здоров’я) – це стан благополуччя, при якому людина може реалізовувати власний потенціал, долати життєві стреси, продуктивно й плідно працювати та робити внесок у життя своєї спільноти.

Громадська організація «Дівчата» за сприяння Міністерства освіти і науки України проводить цикл тренінгів для практичних психологів і педагогічних працівників закладів освіти для підвищення їх успішної адаптації до важких життєвих обставин шляхом розумової, емоційної та поведінкової гнучкості; вміння пристосовуватися до зовнішніх та внутрішніх вимог середовища та розширення компетенцій у надані психосоціальної підтримки здобувачам освіти та їхнім родинам, а саме:

11 жовтня 2023 року о 15:00 год. – тренінг «ГЗН та механізми перенаправлення. Обов’язки вчителя під час виявлення постраждалих», покликання для участі: surl.li/lshbm;

18 жовтня 2023 року о 15:00 год. – тренінг «Як працювати з дітьми і батьками, які повертаються з окупованих територій та/або із закордону», покликання для участі: surl.li/lshcd;

24 жовтня 2023 року о 14:00 год. – тренінг «Реагування на самоушкоджуючу поведінку та суїцидальні наміри дітей», покликання для участі: surl.li/lshcu;

2 листопада 2023 року о 15.00 год. – тренінг «Як підтримати колег, що втратили рідних на війні. Як підтримати дітей, які втратили одного з батьків чи сиблінга», покликання для участі: surl.li/ludlo.

Підписуйтесь, будь ласка, на сторінки Програми. Допоможіть собі та іншим дізнатися про цінність ментального здоров’я та піклування про нього.



© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016