Кадіївський педагогічний коледж



9 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ В УКРАЇНІ

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94).

В коледжі вже довгі роки традиційно відзначається цей день спортивними заняттями, змаганнями, подорожами, різноманітними фізично-оздоровчими заходами, популяризацією здобувачами освіти різних видів спорту.

Сьогодні ми живемо в дуже стрімкому темпі, що потребує від кожного міцного здоров`я, життєвої енергії, гармонійного стану. Заняття спортом, рухливою ігровою діяльністю – найважливіші шляхи до здорового способу життя, психічного та емоційного розвитку, збагачення позитивних вражень.

Здобувачі освіти нашого закладу фахової передвищої освіти, в умовах воєнного стану, з задоволенням поділилися своїми спортивними досягненнями, захопленнями, фотоматеріали про свої та своєї родини улюблені види спорту.

Здобувачі освіти 1 курсу спеціальності «Соціальна робота»

Шумакова Поліна грамотно та цікаво описала своє захоплення: «Серед безлічі видів спорту теніс став моїм абсолютним фаворитом. Окрім фізичних та розумових переваг, мій особистий зв'язок з тенісом відіграє значну роль у тому, чому він є моїм улюбленим видом спорту. Теніс був частиною мого життя з самого дитинства. Я пам'ятаю хвилювання, коли вперше взяв у руки ракетку, вдарив м'ячем об стіну і поступово перейшов до гри з друзями та родиною.

Гра дала мені цінні життєві уроки, такі як важливість дисципліни, наполегливості та спортивної майстерності. Вона також дала мені відчуття спільноти та товариськості, оскільки я сформував міцну дружбу через тенісні клуби та турніри».

Божук Оксана надала повідомлення про легку атлетику: «Мій улюблений вид спорту – це легка атлетика, яку ще називають королевою спорту. Для здорового способу життя корисна пробіжка зранку на свіжому повітрі в лісі або парку. Цим видом спорту можна займатися змалку і до поважного віку. Щоб добитися перемог в змаганнях потрібно довго та наполеглево тренуватись, разом з цим закаляється і характер людини».

Спорт – це не лише фізичні вправи, а й профілактична лікувальна функція, одна з яких – йога. Даценко Марина поділилася своїми думками: «Йога – це система рухової активності, яка несе в собі ще й профілактичну функцію. Важливе значення мають дихальні вправи які покращують рухливість грудної клітини, плюс роботу бронхолегенового апарату. Я добре

ЇЇ висловлювання та захоплення підтримує і здобувачка освіти 1 курсу спеціальності «Дошкільна освіта» Похвала Ганна: «Йога заслуговує своє місце, як мій улюблений вид спорту, завдяки унікальному поєднанню фізичних, розумових і духовних переваг. Крім того, духовний вимір сприяє глибшому зв’язку з собою та світом, які можуть позитивно вплинути як на життя окремої людини, так і на суспільство в цілому. Продовжуючи практикувати йогу, я постійно дивуюся її трансформаційній силі. Це не лише покращило моє фізичне здоров’я, але й збагатило моє психічне та духовне благополуччя, відчуття рівноваги та гармонії».

Здобувачі освіти 1 курсу спеціальності «Дошкільна освіта»

Велосипед – улюблений вид транспорту для багатьох людей, а для Бірченко Анни – це і засіб пізнання, розвитку: «Їзда на велосипеді – це задоволення для мене та моєї дитини. Їздити на велосипеді доволі цікаво. Коли катаємось з сином, ми займаємось не тільки спортом, а йде спілкування, взаємодія, пізнання навколишнього середовища: помічаємо щось цікаве і нове – захід сонця за небокрай, розгляд хмаринки схожої на якусь фігурку та багато іншого. Хто катається знає, як це впливає на загальний емоційний стан.









Велоспорт – це захоплення й Мезенцевої Оксани: «Велосипедний спорт приносить неоціненну користь моєму здоров’ю. Він розвиває мене фізично, підтримує тіло в тонусі. Я готова будь-якої хвилини схопити свого залізного коня і мчати світ за очі. Це відмінне аеробне навантаження, адже зміцнюються не тільки м’язи, а й налаштовується правильне дихання. Тому в мою кров потрапляє багато кисню».

Соломко Євгенія та Максимова Альона наголосили на важливості фізичної активності для здоров'я людини: «Спорт об'єднує людей різного віку, соціального статусу та культурних звичаїв. Він створює можливість для спільної діяльності та спілкування, що сприяє покращенню взаєморозуміння та толерантності».

Ігровими вправами та організаційно-методичними вказівками з власного педагогічного досвіду поділилася Павленко Валентина, що може бути використано нашими здобувачами освіти на педагогічній практиці.

Колектив коледжу вітає всіх з Днем фізичної культури і спорту в Україні! Бажаємо кожному міцного здоров`я, витримки, терпіння, спортивних перемог на вашому життєвому шляху!





































© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016