Кадіївський педагогічний коледж



9 березня 2023 року - 209-та річниця від дня народження Тараса Шевченка

Сьогодні, 9-го березня 2023 року, український народ відзначає 209-ту річницю від дня народження видатного поета, художника та громадського діяча, духовного символа нації – Тараса Шевченка.

День народження Тараса Шевченка – це вшанування важливої для України і для кожного українця постаті – Генія і Пророка, це нагадування про наші корені, про наші історичні традиції та культуру. Шевченко був не тільки талановитим митцем, але й активним громадським діячем, який боровся за національну самобутність та незалежність України.

У м.Лубни Полтавської області з нагоди 209-ї річниці народження Тараса Шевченка у сквері з бюстом поета, відбулися урочисті заходи.

У них взяли участь громадські активісти, студентство та міська влада. Звучали пісні на слова Великого Кобзаря, вірші. Перед учасниками заходу виступили перший заступник міського голови Олег Соболєв, ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка - Олена Караман.

До підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку були покладені квіти.






Його слова, написані понад півтора століття тому, актуальні й сьогодні. Українці знову відважно стоять проти ворога, захищаючи вільну Україну, а пророчі слова Кобзаря надихають боротися далі.

Наші здобувачі освіти вшанували пам'ять Кобзаря флешмобом "Україна в'єднанні з Кобзарем" з різних куточків нашої незламної України!













© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016