Кадіївський педагогічний коледж



БЛАГОДІЙНИЙ ПРОЄКТ «ДНІ ТВОРЧОСТІ ТА РАДОСТІ»

Цикл зимових свят цього року в Україні починається з 6 грудня: доброго, щедрого, радісного свята – Дня Святого Миколая. Цей день радує маленьких та дорослих своїми невеличкими приємностями та подарунками.

Образ Святого Миколая став символом милосердя та жертовної любові. На відміну від більшості святих, Миколай був справжньою історичною постаттю, який народився десь між 270 та 286 роками нашої ери в Патарі на півострові Лікія, який є територією сучасної Туреччини. Батьки хлопчика — Феофан і Нона, жили заможно та глибоко вірили в Бога. Миколай ріс із глибоким переконанням, що найстрашнішим у людському житті є вчинити гріх та стати на сторону зла, зійшовши зі стежини світлого та істинного. Протягом всього життя Миколай робив добрі справи: допомагав нужденним, усім бідним, приносив їм їжу та одяг; дарував дівчатам мішечки з золотими монетами, щоб вони щасливо вийшли заміж; допомагав морякам під час плавання та воскресив одного з них; піклувався про дітей, школярів, ставши їх покровителем.

В Україну культ Миколая-чудотворця прийшов разом із християнством і має свої оригінальні традиції. Особливо цей день нетерпляче чекають дітлахи. На заході України прийнято випікати особливе печиво – «миколайчики» й класти його малятам під подушки. Вважалося, що Миколай випікає для дітей зірочки, які в його мішку стають схожими на нього. До цього святкового дня дітям готують подарунки та кладуть їх у панчохи, шкарпетки, теплий одяг. Існували в українців і спеціальні колядки, і змагання музикантів — миколаївські скрипники. За народними українськими віруваннями велике значення має, щоб в дім господарів першим ввійшла людина добра, щедра, здорова, справедлива, з позитивною енергією.

День Святого Миколая є невід’ємною частиною української культури. З нагоди першого зимового свята – Дня Святого Миколая, в нашому педагогічному фаховому коледжі, за ініціативою студентської ради, було реалізовано благодійний проєкт «Дні творчості та радості». Здобувачі освіти нашого закладу фахової передвищої освіти реалізували наступні благодійні ініціативи:

⮚ виготовляли власноруч, а також з дітьми, родиною новорічні іграшки, малюнки, сніжинки, гірлянди, прикраси з різнокольорових стрічок та прапорців для прикрашення новорічної ялинки у власному домі або дарували вироблену творчу роботу дитині (родині), яка потребує допомоги, дитині військового, своїм друзям;

⮚ в День Святого Миколая гостинно привітали дітей солодощами, які молодь приготувала власноруч;

⮚ провели акцію допомоги дітям-сиротам, інвалідам, потребуючим допомоги (подарували солодощі, речі, канцтовари тощо).

ВІТАЄМО ВСІХ З ПОЧАТКОМ ЗИМОВИХ СВЯТ!


















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016