Кадіївський педагогічний коледж



6 лютого - День безпечного Інтернету

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) задля найкращого цифрового досвіду та об'єднання людей.

Організовується мережею Safer Internet Centres в Європі, за ініціативою Insafe/INHOPE та підтримки Європейської Комісії.

Цей день проводиться з метою залучити до дій усіх, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для користувачів. Це запрошення до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Гасло Дня – «Разом для найкращого Інтернету» – закликає всіх приєднатися до цього міжнародного руху, брати в ньому участь і використовувати потенціал Інтернету для об'єднання людей.

Наші здобувачі освіти та викладачка інформатики активно долучилися до заходу до Дня Безпечного Інтернету 2024. Вони проводили різноманітні заходи, щоб підвищити обізнаність здобувачів та співробітників щодо цифрової безпеки. Ці заходи включали в себе проведення інформаційних лекцій та семінарів, організацію тренінгів з безпеки в Інтернеті, створення інформаційних матеріалів, таких як буклети та плакати, участь у вебінарах та онлайн-презентаціях, а також організацію конкурсів та акцій з тематики безпечного Інтернету.

Під час заходу з нагоди Дня безпечного Інтернету 2024 висвітлили та реалізували ключові повідомлення, спрямовані на підвищення обізнаності про безпеку в Інтернеті та сприяли формуванню позитивних та відповідальних підходів до його використання. Деякі з основних ключових повідомлень, які ь були висвітлені під час заходу:

1. Безпека особистих даних в Інтернеті: Пояснення важливості захисту особистих даних та конфіденційності в Інтернеті, а також надання практичних порад щодо створення міцних паролів, управління налаштуваннями приватності та уникання ризиків порушення безпеки.

2. Розпізнавання шкідливих контенту та поведінки в Інтернеті: Навчання учасників заходу розпізнавати потенційно небезпечний чи шкідливий контент в Інтернеті, такий як фейкові новини, шахраївство, кібербулінг та інші форми онлайн-насильства.

3. Критичне мислення та цифрова грамотність: Підкреслення важливості розвитку критичного мислення та цифрової грамотності для ефективного аналізу інформації в Інтернеті, перевірки її достовірності та здатності розрізняти факти від дезінформації.

4. Сприяння позитивній та етичній поведінці в Інтернеті: Залучення учасників до розмов про важливість етичної поведінки в мережі, виявлення поваги до інших користувачів та сприяння позитивній онлайн-культурі.

5. Застосування технологій безпеки: Надання інформації про доступні інструменти та програми для захисту від кіберзагроз, такі як антивірусне програмне забезпечення, файрволи, VPN-сервіси тощо.

6. Розуміння впливу Інтернету на психічне здоров'я: Обговорення потенційних ризиків використання Інтернету на психічне здоров'я та надання порад щодо здорового балансу між онлайн-та офлайн-життям.

За допомогою цих ключових повідомлень під час заходу створили сприятливу атмосферу для обговорення та усвідомлення важливості безпеки в Інтернеті серед учасників освітнього процесу . #SID2024 , #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету































































© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016