Кадіївський педагогічний коледж



Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (Всесвітній день волонтерів)

Генеральна Асамблея ООН у 1985 році запропонувала урядам країн світу щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку, відповідно до резолюції A/RES/40/212.

У перекладі з англійської мови волонтер – добровільний помічник. Це люди, які за своїм покликанням працюють безоплатно скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і під час військової агресії.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття. Сьогодні – це рух, який об’єднує всі міста й громади нашої держави, всі соціальні групи й.визнаний на рівні держави, що регламентується Законом України «Про волонтерську діяльність».

В умовах воєнного стану волонтери України забезпечують надійний тил нашим захисникам і захисницям, здійснюють підтримку вимушеним переселенцям.

Цього навчального року волонтерами ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» проведено різноманітні акції, реалізовано низку волонтерських ініціатив, благодійних проєктів. В рамках відзначення Міжнародного дня добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку членами студентської ради проаналізовано волонтерську діяльність здобувачів освіти коледжу та внесено пропозиції щодо подальшого розвитку волонтерського руху в нашому закладі фахової передвищої освіти.

Дякуємо всім, хто дає частинку свого власного життя, щоб допомогти врятувати життя інших, за вашу сміливість та здатність вчасно прийти на допомогу!

Бажаємо усім вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі!

Волонтерська діяльність здобувачів освіти коледжу









© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016