Кадіївський педагогічний коледж



Рух – основа життя і здоров'я

Всесвітній день здоров'я було започатковано на честь прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я у 1948 році. І з 1950 року це свято відзначається 07 квітня. Мета — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

Згідно з даними вчених, здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, зокрема фізичними активностями, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, і лише 10% становить спадковість.

Висновок такий – необхідно вести здоровий образ життя для збереження і зміцнення здоров'я навіть у наших складних реаліях, коли йде війна, але ми обов’язково переможемо і для відбудови країни нам потрібне активне здорове покоління. Отож обирайте вид активності, який до вподоби саме вам, це може бути біг, прогулянка на свіжому повітрі, танці, йога та багато іншого. Головне, щоби такі заняття були регулярними та виконувались з добрим настроєм. Сьогодні кожен освітянин щоденно робить важливу роботу для підтримки фізичного та психологічного здоров’я майбутнього покоління, не дивлячись на обставини.

05 квітня 2024 року до фізкультурно-оздоровчого онлайн заходу «Ранкова руханка», який присвячений Всесвітньому дню здоров’я, долучились здобувачі освіти та працівники коледжу. Ранкову руханку провів Володимир Чумаченко – чемпіон України зі спортивної аеробіки Під час руханки прозвучали найпопулярніші українські треки. А активна фізична гармонія простих на вигляд фізичних рухових активностей допомогла всім підняти настрій та зарядитися позитивною енергетикою на цілий день.

По завершенні заходу всі охочі поділились своїми враженнями та пропозиціями, які у майбутньому обов’язково втілимо у життя.

Будемо здоровими, підтримуємо один одного, підтримуємо наших Захисників! Дякуємо, що долучились!
















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016