Кадіївський педагогічний коледж



26 травня – День хіміка

Хімія займає важливе місце у житті людей. Багато важливих для людства відкриттів відбулися завдяки хімікам і цими відкриттями користуються як промисловість, так і кожна сім’я. Ліки, косметика, побутові засоби, більшість харчових добавок та речі першої необхідності отримані за допомогою хімічної галузі.

В Україні День хіміка встановлено відповідно до Указу Президента України від 7 травня 1994 року № 219/94 і відзначається щорічно в останню неділю травня. В 2024 році День хіміка припадає на 26 травня. Цей день є святом для працівників нафтохімічної, хімічної, мікробіологічної та хіміко-фармацевтичної промисловості, освіти – хімічних факультетів, наукових біохімічних дослідницьких інститутів, підприємств.

Для освітян ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» День хіміка – не професійне свято, але викладачка хімії та біології нашого коледжу до Дня хіміка та в рамках підготовки до НМТ-2024 запропонувала здобувачам освіти 1-х і 2-х курсів спеціальностей «Соціальна робота», «Дошкільна освіта» ознайомитися з історією хімії, актуальними та перспективними напрямками хімічної галузі з відео-фільмів мережі Інтернет за покликаннями:

З нагоди відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття в ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було проведено екологічні акції з висаджування рослин, квітів, дерев, прибирання територій у природних зонах населених пунктах теперішнього проживання учасників освітнього процесу; акції з захисту та годування тварин, птахів, відвідування з дітьми зоопарків, музеїв просто неба, притулків для тварин.

✅Історія хімії:

https://youtu.be/rG..


✅100 Найбільших відкриттів – Хімія:

https://youtu.be/Pt..


Хімія – це ще й цікава наука, в чому змогли переконатися здобувачі освіти з презентації викладачки хімії та біології нашого педагогічного фахового коледжу – «15 НАЙЦІКАВІШИХ ФАКТІВ З ХІМІЇ».














© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016