Кадіївський педагогічний коледж



22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття

Починаючи з 2000 року для залучення уваги до проблем біорізноманіття, Генеральною Асамблеєю ООН 22 травня оголошено Міжнародним днем біологічного різноманіття.

Біорізноманіття в сукупності є фундаментальною потребою для здоров’я людини, її харчування, економічної діяльності та засобів до існування. Діяльність всього людства нині призводить до того, що деякі види рослин і тварин зникають швидше, ніж будь-коли раніше. Відповідно моніторингу наукових платформ протягом найближчих десятиліть близько 1 мільйона з майже 9 мільйонів видів рослин та тварин можуть зникнути, якщо саме зараз не вжити амбітних заходів для захисту природи.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну біорізноманіття особливо потерпає від бойових дій. Військова агресія вплинула на кожен компонент довкілля, зокрема, постраждали ландшафти, забруднюється повітря, водні ресурси, ґрунти, знищується тваринний та рослинний світ, середовища їх існування. Сьогоднішній День біологічного різноманіття нагадує українцям та всьому людству про необхідність збереження біорізноманіття для збереження життя в нашій країні та на всій чарівній планеті Земля.

З нагоди відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття в ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було проведено екологічні акції з висаджування рослин, квітів, дерев, прибирання територій у природних зонах населених пунктах теперішнього проживання учасників освітнього процесу; акції з захисту та годування тварин, птахів, відвідування з дітьми зоопарків, музеїв просто неба, притулків для тварин.

В рамках Міжнародного дня біологічного різноманіття та з метою перевірки рівня навчальних досягнень з біології й підготовки до участі в НМТ-2024 викладачка біології та хімії нашого педагогічного фахового коледжу запропонувала здобувачам освіти 1-х і 2-х курсів, бажаючим 3-4-х курсів, всіх спеціальностей долучитися до ОНЛАЙН-ВІКТОРИНИ «БІОЛОГІЧНЕ РІЗНОМАНІТТЯ».













© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016