Кадіївський педагогічний коледж



Тиждень безпеки дорожнього руху

У рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 рр. в Україні, у період із 13 до 19 травня 2024 року, відбувся перший етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану». Проведення Тижня було розпочато 13 травня 2024 року з Круглого столу (прес-конференції) на якому було оголошено план заходів.


З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей, дотримання ними Правил дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах, у транспорті, попередження дитячого травматизму, зі здобувачами освіти Кадіївського педагогічного фахового коледжу було проведено низку заходів:

✅ бесіди: «Дорожні знаки та їх значення», «Правила для пішоходів», «Безпека перебування на вулицях: правила дорожнього руху, дорожньо-транспортні пригоди. Типові травмування пішоходів»;


✅ кураторами академічних груп були проведені виховні години: «Увага на дорозі – життя у безпеці», «Знавці правил дорожнього руху», «Безпека на дорозі – безпека життя»;


✅ 17 травня здобувачі освіти приєдналися до проведення національного онлайн-уроку «Безпечна дорога додому»;


на Google-диску «Охорона праці та безпека життєдіяльності» було розміщено інформацію про надання домедичної допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій на дорозі;


✅ Безпечна дорога. http://surl.li/tnijp;


✅ Правила поведінки на вулицях і дорогах. http://surl.li/gxrmn ;


✅ Правила безпечної поведінки на залізниці. http://surl.li/gxrnb;


✅ Правила використання світлоповертальних елементів. http://surl.li/gxrnk .


Беззахисність, відсутність життєвого досвіду, невміння діяти в критичних ситуаціях робить дитину вразливою в усіх її відношеннях. Із метою формування у дітей практичних навичок поведінки у надзвичайних ситуаціях, здобувачки освіти Оляницька Людмила і Засядьвовк Валерія 31ДО та здобувачка освіти Сокур Юлія 101ДО на базах практики у закладах дошкільної освіти провели бесіди з батьками дітей щодо питань безпеки дорожнього руху, обов’язкового використання дітьми світлоповертальних елементів (жилет, стрічка, наклейка) у темну пору доби, та у випадку виявлення дітьми мінно-вибухових предметів.





Здобувачкою освіти групи 21СР Яблуненко Юлією під час педагогічної практики з дітьми початкових класів загальноосвітньої школи були проведені цікаві навчальні заходи з правил безпеки дорожнього руху.










Із матеріалами щодо проведення першого етапу щорічного Тижня безпеки дорожнього руху можна ознайомитися на сайті Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту Міністерства здоров’я України Київська міжрегіональна філія» за покликанням: https://medtransvp.com.ua/en/.

Тож, бережіть своє життя та здоров’я, неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху, не забувайте про власну безпеку та безпеку інших учасників дорожнього руху!

Наше життя та здоров’я – це наша відповідальність!







© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016