Кадіївський педагогічний коледж



Онлайн-лекція – презентація «Історія розвитку естетичної думки в Україні»

18 квітня в рамках Дня пам`яток історії та культури викладачкою навчальної дисципліни «Естетика» ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було проведено онлайн-лекцію – презентацію «Історія розвитку естетичної думки в Україні». За змістом лекційного матеріалу здобувачі освіти 4-х курсів всіх спеціальностей мали можливість розглянути історію розвитку естетичної думки в Україні, найбільш важливі проблеми естетики як реальної сфери людської життєдіяльності, проаналізували розвиток української естетичної думки в історичній ретроспективі, характерні вихідні категорії естетики, естетичної діяльності та особливості естетичної свідомості. Було розкрито та проаналізовано такі ключові поняття як естетика, естетична думка, християнська етика, український романтизм, творчий процес, художньо-естетичні ідеали, мовознавство, мистецтво.

Молодь дізналася, що українська філософія – це складний соціокультурний феномен, невід'ємна частка духовної культури нашого народу. Особливий інтерес викликало обговорення питання про вплив Києво - Могилянської академія на розвиток естетичної думки (1631-1817), про діяльність Григорія Сковороди (1722 - 1794), Тараса Шевченка, І. Франко, Лесі Українки, М. Коцюбинського, О. Кобилянського, В. Винниченко та ін. Також було розглянуто традиції театрального українського мистецтва та харківської естетичної школи.

Таким чином, проведена лекція-презентація поглибила знання здобувачів освіти з проблем естетичного розвитку та естетичної думки в Україні. В кінці викладачкою було запропоновано розглянути питання для самоконтролю.









© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016