Кадіївський педагогічний коледж



Науковий кінофестиваль з основ природознавства для студентів дошкільної освіти «Подорож у світ природи»

17 квітня, в рамках Днів науки нашого коледжу, було проведено пізнавальний Науковий кінофестиваль "Подорож у світ природи". Захід був спеціально організований для здобувачів освіти дошкільного відділення з метою поглиблення їхніх знань про природу та навколишнє середовище, ознайомлення з цікавими та доступними для розуміння науковими фактами та явищами.

Для перегляду було представлено широкий вибір короткометражних науково-популярних фільмів з різних куточків світу, де кожен фільм відображав різноманітні аспекти природи, від екзотичних тварин до чудових ландшафтів.

Учасники кінофестивалю мали можливість насолодитися захоплюючими зображеннями природних явищ та багатошаровою красою нашої планети. Фільми були відібрані з великою увагою до педагогічного аспекту, щоб надихнути та зацікавити наших студентів до подальшого вивчення та дослідження природи.

Науковий кінофестиваль "Подорож у світ природи" став важливою подією, яка допомогла поглибити розуміння та зацікавленість студентів у питаннях охорони довкілля та природи. Цей захід не лише розширив їхні знання про науку, але й подарував незабутні враження та емоції.

Дякуємо всім учасникам, які взяли участь у цьому заході, та віддали перевагу цінним моментам пізнання та відкриття у світі природи.

Відгуки студентів про переглянуті фільми:

Гобронідзе С.

Переглянувши фільм «Топ — 10 диких тварин України, які потребують захисту», знову можемо впевнитись в тому, що люди знищують природу та довкілля. Вирубка лісів має нищівний наслідок для диких тварин, які й так на межі зникнення, а деякі види вже навіть не можна зустріти у дикій природі, лише у заповідниках.

Полювання на диких тварин також має неменший руйнівний наслідок. Адже навіть до сих пір зникаючі види тварин вбивають заради хутряних виробів.

Всі ці людські чинники та не бережливе ставлення до природи можуть призвести до незворотних наслідків, які впливатимуть безпосередньо на майбутнє нашої держави та людство. Лише за останні 25 років , завдяки діям людей зникло або знаходяться на межі вимирання надзвичайна кількість тварин, птахів та комах, майже третина.

Бережіть природу! Адже потрібно починати з себе!




Мєзєнцева О.

Після перегляду фільму, я дізналася дуже цікаві факти про рідкісні, та отруйні рослини на нашій планеті.




Похвала Г.

Живі води: Інтелектуальний дизайн в океанах Землі. Після перегляду документального фільму "Живі води" я дізналась про захоплюючі особливості та вражаючі адаптації морського життя, таких як дельфіни, черепахи та кити. Цей фільм заохотив мене поглибити своє розуміння природи та оцінити її неповторну красу та складність. Як глядачка, я відчула заохочення досліджувати та берегти природу в усій її різноманітності.

Хочу запропонувати свій науковий фільм з природознавства https://uaserials.pro/6888-vsesvit.html

"Всесвіт" - захопливий документальний серіал, що відкриває перед глядачами унікальну подорож через історію та розвиток Всесвіту під керівництвом Моргана Фрімана. Розповіді про багато мільярдів років розвитку Всесвіту поєднують захоплюючі кадри природи з вражаючими анімаціями космосу. Від моменту зародження Сонця до глобального розвитку Сонячної системи - цей серіал надає можливість досліджувати різноманітні явища космосу та його таємниці.




Сокур Ю.

Я переглянула фільм «7 чудес української природи». Фільм мені дуже сподобався.

Чесно кажучи, я не дуже цікавилася природою нашого краю та нашої рідної країни.

Для мене було цікаво дізнатися, що заповідник «Асканія-Нова» розташувався аж на 11 000 га землі. Також дуже цікавим для мене стало те, що для того, щоб заводнити цю місцевість, було виведено дуже багато штучних озер та водойм.

Цікаво було дізнатися, що у Дністровському каньйоні є скелі, яким 400 мільйонів років, а також, що він є найбільшим в Україні. Я була колись на Коростишевському каньйоні та чомусь думала, що він найбільший.

Також я не знала про «Оптимістичну печеру», що на Тернопільщині. Про те, що вона 5-та за довжиною у світі, а також, що вона занесена у Книгу рекордів Гіннеса.

Про озеро «Синевір» я багато чула. А особливо воно мені подобається, бо я дуже полюбляю всілякі легенди та повір’я, які пов’язані з тими чи іншими місцями. А це озеро на мою думку знаходиться в самій колисці містики та легенд в Карпатах.

Ну і звичайно «Тунель кохання». Я дуже багато про нього чула, але ніколи там не була. А в цьому році я планую туди з’їздити, щоб побачити всю його красу на власні очі. І на завершення, я дуже сподіваюсь, що війна у нашій країні дуже скоро закінчиться і ми знову зможемо спокійно їздити по нашим чудовим місцям під мирним небом!

Цей фільм дав мені нову інформацію та натхнення для того, щоб я могла дати багато нового та цікавого для своїх вихованців, а також це було дуже корисно для мого розвитку.

Чернова Л.

При перегляді фільму «Світ тварин» - ми бачимо прекрасну природу Карпат.

Представники фауни заповідника Карпат: білка, борсук, канюк, яструб перепелятник, лисиця, буро зубка, гадюка, полос ескулапів та багато інших.

Далі ми бачимо , що у фільмі показано всі етапи пори року. А, фауна та флора Карпат старанно працює над збереженням та продовженням свого роду.

Майже 90% території заповідника становлять ліси, переважно букові. Серед величезного різноманіття флори і фауни, що тут мешкає, 64 види рослин і 72 види тварин входять до Червоної книги МСОП і України, а також до Європейського Червоного списку.




Павленко В.

"Велика таємниця води"

Життя це - вода, час це - вода, вічність це - вода. Вода має велике значення в житті людин , всього живого що є на нашій планеті . Її вивчають вчені всього світу , проводять дослідження , виходить багато статей ,приводять самі фантастичні гіпотези. Внаслідок таких гіпотез і досліджень був знятий унікальний телевізійний проект

"Велика таємниця води" - це спроба проникнути в приховані властивості цієї стихії, що не вкладаються в рамки загальних фізичних законів .У фільмі беруть участь представники всіх релігійних конфесій. Ніколи і жодному іншому науково-популярному фільмі наука і релігія не були ще так одностайні у своїх переконаннях. Несподівані і сміливі припущення, унікальні результати багаторічних досліджень відкривають перед людством абсолютно нові перспективи.

На вас чекає захоплююча подорож до самих витоків світобудови і розгадка найдавнішої з таємниць, яка довгий час ставила всіх у глухий кут - "Великої таємниця води". Вода наділялася душею в багатьох культурах світу. Сучасні вчені відкрили четвертий, інформаційний стан води, це стало доказом її пам'яті. Японському вченому Емото Масару вдалося сфотографувати емоції води. Після багаторічних досліджень він дійшов висновку - вода сприяє свідомості людини і реагує на неї. Вода здатна сприймати, зберігати і передавати інформацію, навіть таку тонку, як людська думка, емоція, слово.Про свої дивні відкриття у цій сфері розповідають вчені з Казахстану, Ізраїлю, США, Англії, Австрії, Японії, Китаю, Тибету. Зараз людство перебуває на порозі абсолютно іншого розуміння законів світобудови, що відкриває нові перспективи: можливість програмування води, лікування водою найскладніших захворювань, управління погодою.

ВОДА - безцінна, вільна, її сила в м’якості, вдосконаленість в простоті.










© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016