Кадіївський педагогічний коледж



16 травня – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

День вишиванки – всесвітнє свято, що символізує національну єдність та повагу до споконвічних українських традицій, носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив`язане до жодного державного чи релігійного. Цей день запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – одягнути вишиванку. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості, вихованого почуття гордості за рідний край, національну гідність, шанобливого ставлення до загальнолюдських цінностей, до рідної України. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

«Вишиванка — це генетичний код нації» — вислів, котрий відомий зараз усім і став крилатим. Слова ці належать Лесі Воронюк, засновниці свята вишиванки.

В рамках святкового Дня вишиванки, 16 травня, колектив ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» долучився до фотофлешмобу «Вишиванка – символ нескорених», демонструючи, що колектив коледжу зберігає своє українське коріння, ідентичність та розуміння себе як особистість.

Вітаємо всіх з Днем вишиванки! Бажаємо миру та злагоди в ваших домівках і серцях! Нехай ваша вишиванка зігріває вам душу, дає відчуття національної духовності й високої морально-етичної культури, а ваш патріотизм допомагає Україні боротися за правду, свободу з усіма ворогами!



















© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016