Кадіївський педагогічний коледж



15 червня – волонтерська акція до Дня захисту людей похилого віку – Всесвітнього дня поширення інформації про насильство над літніми людьми (World Elder Abuse Awareness Day)

15-го червня рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року відзначається День захисту людей похилого віку або Всесвітній день поширення інформації про насильство над літніми людьми (World Elder Abuse Awareness Day).

Мета впровадження цього свята – боротьба із дискримінацією та несправедливістю у відношенні до літніх людей, а також звернути увагу на той факт, що літні люди є не тільки потрібною, а надзвичайно важливою часткою нашого суспільства, це заклик до всього світу згадати про людяність і терпимість, щоб літні люди не відчули себе покинутими, самотніми й нікому не потрібними.

Повномасштабне російське вторгнення в Україну, яке відзначалося кричущою зневагою до цивільного життя, мало руйнівний вплив на людей похилого віку, їх права, психологічний стан, умови проживання, значна кількість осіб поважного віку залишаються в зруйнованих будинках без дахів і вікон, а тисячі поміщені в державні установи, що може призвести до їх ізоляції, зневаги та жорстокого поводження. В наш час люди похилого віку становлять непропорційну кількість смертей і поранень серед цивільного населення. Виклики, такі як інвалідність, бідність і дискримінація за віком, створюють для людей похилого віку, особливо переселенців, підвищений ризик щодо доступу до житла, проте саме їм ми зобов’язані своїм існуванням, добробутом та життям.

З нагоди відзначення Дня захисту людей похилого віку та в рамках проходження літньої педагогічної волонтерської практики в ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» здобувачі освіти долучилися до ініціатив волонтерської акції: правова та медична консультація, роз’яснення, вимірювання тиску в серцево-судинній системі; проведення просвітницьких заходів та освітніх послуг, допомога в роботі з комп`ютерними програмами; допомога в відвідуванні лікарні, сфер обслуговування, оформленні документації з отримання субсидії, пенсії, соціальних виплат; підтримка їх інтересів.

Участь здобувачів освіти коледжу в волонтерській акція показала, що людям похилого віку потрібна наша увага та турбота, елементарне спілкування та підтримка, молодь виявила своє поважне та шанобливе ставлення до людей поважного віку.









© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016