Кадіївський педагогічний коледж



Години духовності та фотовиставка пасхальних композицій

Щовесни християни з радістю відзначають Великдень – одне з найдавніших, найважливіших і найсвітліших християнських свят. Великдень – це символ вічного життя та перемога над смертю, впродовж багатьох століть символами цього дня вважається все, що символізує пробудження та оновлення природи, добрих справ, любові до життя, душевного тепла, перемоги добра над злом.

До світлого Свята Великодня у ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було проведено години духовності. Здобувачі освіти організовували та проводили благодійні святкові заходи для дітей на базах педагогічної практики, для захисників та захисниць України. Протягом тижня молодь коледжу проводила добрі справи, ділилися своїми світлими думками, привітаннями та традиційними святковими подарунками з дітьми, захисниками. Кожен з нас, в умовах російської агресії, Свято Великодня пов’язує з надією та впевненістю у найскорішу перемогу, у майбутнє відродження своєї рідної України.

В нашому закладі фахової передвищої освіти вже стало традицією до Світлого Воскресіння Христового проводити фотовиставку пасхальних композицій під гаслом «Христос Воскрес! Воскресне й Україна!». Кожен учасник фотовиставки намагався презентувати свої творчі роботи з відчуттям світла та поваги до обрядових святкових подій, до християнської етики. Завдяки творчої фантазії, талановитості та майстерності здобувачі освіти й викладачі коледжу поєднали в єдину оригінально-художню композицію розписані писанки та розфарбовані орнаментами, у притаманній українській народній культурі, крашанки, великодні паски та «баранчики», прикрашені рушниками кошики з солодощами.

Тиждень духовності дав змогу кожному учаснику активізувати власну мотиваційну сферу життєдіяльності, виховувати активну життєву позицію для подальшого духовного зростання та збагачення, правильного керування власними добрими вчинками з любов`ю до людей, рідної України.

Вітаємо всіх зі Світлим Воскресінням Христовим! Бажаємо світла та добра, благоденства та процвітання, миру та любові, міцного здоров`я та душевного спокою! Щастя вашому дому, рідним і близьким, непохитної віри й злагоди, Божого благословення! Христос воскрес!

























© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016