Кадіївський педагогічний коледж



1 червня – благодійна акція «Подаруй дитині свято»

Міжнародний день захисту дітей (International Children's Day) – святкується щорічно 1 червня. Дитяче свято засновано в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Вже більше двох років, в умовах жахливої російської агресії, постійних обстрілів, діти України є найбільш незахищеними категоріями населення. Навіть через десятиріччя в них залишаться психологічні травми від ракетних атак, активних бойових дій. Безпеці та психологічному здоров`ю дітей ще довгі роки будуть загрожувати міни та вибухонебезпечні пережитки війни, що призводять до травм і стресу. На долю дітей України припали нелегкі часи, з роками може виникнути проблема збільшення дитячої бездоглядності та безпритульності, ризики збільшення дітей та сімей з проживанням у складних життєвих обставинах, які потребують як психологічної, так і фінансової допомоги.

В рамках відзначення Міжнародного дня захисту дітей здобувачі освіти ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» долучилися до благодійної акції «Подаруй дитині свято», яка була спрямована на реабілітацію та психологічну допомогу дітям.

Напередодні дитячого свята та 1 червня студентами було проведено різноманітні розважально-ігрові програми для вихованців закладів дошкільної освіти та власних дітей: вікторини, ігри, майстер-класи, конкурси малюнків, спортивні ігри та змагання, подорожі, екскурсії, порадували дітей відпочинком на літніх каруселях, було проведено пізнавальні сімейні заходи з солодощами та подарунками.

Яскраво, енергійно та насичено було проведено благодійну акцію, аби маленькі учасники отримали позитивні емоції, незабутні враження, були задоволені та на їх обличчях ще довго залишались радісні посмішки, щасливі очі, веселий настрій.









© ВСП «Кадіївський педагогічний фаховий коледж Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», 2016